Muutosta ilmassa


Ilmastostrategia lausunnoille
9.5.2011, 2:25 pm
Filed under: Ilmastostrategia, Ilmastovinkit

Kainuun ilmastostrategia 2020 -luonnos esiteltiin perjantaina Kajaanin Bio Rexissä. Luonnos on nähtävillä osoitteessa http://maakunta.kainuu.fi/ilmastostrategia, joten tutustuthan sinäkin siihen ja anna palautetta! Palautetta voi antaa paitsi lausunnossa, myös vapaamuotoisesti samalla sivulla olevan palauteboksin kautta tai ottamalla yhteyttä minuun vaikkapa sähköpostitse (yhteystiedot myös samalla sivulla). 

Ilmastostrategia-luonnoksen tavoitteet esittelinkin jo parin viikon takaisessa postauksessani, joten tässä kohtaa esittelen vain Kainuun ilmastovision:

Vuonna 2020 Kainuu on valtakunnallisesti merkittävä hiilinielu, joka kantaa ennakkoluulottomasti ilmastovastuunsa yhdessä koko maakunnan voimin.

Tärkeimmiksi ”ohjenuoriksi” visiossa nostetaan ekotehokkuus ja ilmastovastuullisuus. Koska maakunnallisten ilmastotavoitteiden saavuttaminen vaatii eri toimijoilta erilaisia toimia, ilmastostrategian toimintaohjelmassa asetetaan yhdeksälle erilaisella toimialalle omia ilmastotavoitteita ja -toimenpiteitä. Voidaan periaatteessa kuitenkin tiivistää, että kaikkien toimialojen keskeiset toimenpiteet liittyvät energiansäästöön ja uusiutuvien energiamuotojen käytön edistämiseen. Erityisen tärkeässä roolissa strategian toteuttamisessa on julkinen sektori.

Perjantain yleisötilaisuudessa oli kiinnostavia puheenvuoroja, joista itselleni jäi erityisesti mieleen energianeuvoja Sanna Moilasen tiivistämä energiansäästön nyrkkisääntö ”säädä ja säästä”.  Hänen mukaansa pieniltäkin tuntuvilla toimenpiteillä voidaan saavuttaa suuret säästöt: esimerkiksi sisälämpötilan nostaminen yhdellä asteella lisää kustannuksia viisi prosenttia. Nykyisillä energiahinnoilla tämä tarkoittaa aika paljon rahansäästöä!

Tutustu seminaarimateriaaleihin täällä>>

Advertisement

Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggaajaa tykkää tästä: