Muutosta ilmassa


Sarasvatin hiekkaa!
12.10.2011, 9:48 am
Filed under: Ilmastonmuutos

Kävin lauantaina Rovaniemen teatterissa katsomassa ajatuksia herättävän näytelmän Sarasvatin hiekkaa, joka perustuu Risto Isomäen samannimiseen romaaniin. Olen viime aikoina käynyt katsomassa lähinnä musikaaleja ja muita kevyitä ilotteluita, joten oli varsin virkistävää nähdä kerrankin  näytelmä,  joka avasi silmiä ja antoi ihan oikeasti pohdiskeltavaa.

Sarasvatin hiekkaa on ekologinen trilleri, joka perustuu tieteellisiin faktoihin ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Romaani on kirjoitettu vuonna 2005, minkä jälkeen on tapahtunut paljon. Esimerkiksi viime keväänä Japanin Fukushiman ydinvoimalaan iskenyt maanjäristys ja tsunami muistuttavat pelottavan paljon Isomäen kirjan tarinaa. Näytelmän jälkeen jäikin väkisin pohtimaan, mikä osa tarinasta oli fiktiota, mikä puolestaan voi oikeasti tapahtua.

”Sarasvatin hiekkaa -esityksen tarkoituksena on avata silmiä ja herättää keskusteluun ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta olennaisia globaaaleja kysymyksiä.”

Myös kontiolahtelainen Rospuutto -teatteriryhmä on tehnyt oman tulkintansa Sarasvatin hiekkaa -romaanista. Ryhmä lähtee näytelmän kanssa kiertueelle ja saapuu Kajaaniin 2.11.2011. Kajaanin teatterissa nähdään siis näytelmästä ainoastaan yksi esitys ja uskallan esittää, että jos aiot tänä syksynä käydä katsomassa vain yhden teatteriesityksen, olkoon se tämä.

Lue lisää Kajaanin kaupunginteatterin sivuilta  tai ke 12.10.2011 Helsingin Sanomien Kulttuuri-sivuilta

Advertisement

Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggaajaa tykkää tästä: